فهرست مطالب
ویزای کاری کانادا
کشور کانادا به دلیل برخورداری از سیستم سیاسی و اقتصادی قدرتمند، بابرنامه، پایدار و باثبات، امروزه یکی از برترین کشورهای جهان از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است و مقصدی محبوب برای متقاضیان مهاجرت در سراسر جهان است. یکی از مسیرهای مهم مهاجرت به این کشور، اقامت کاری کانادا است! کانادا کشوری وسیع در آمریکای شمالی است که تنها دارای 37 میلیون نفر جمعیت است و این موضوع باعث شده تا این کشور با کمبود نیروی کار مواجه باشد و مهاجرانی که نیروی کار حرفهای و متخصص محسوب شوند را با آغوش باز میپذیرد؛ اما باید توجه داشته باشید؛ البته باید توجه داشته باشید که شرایط گرفتن ویزای کار کانادا چندان آسان نیست و شما برای اخذ اقامت کانادا از طریق کار میبایست با یک گروه مهاجرتی حرفهای مشورت نمایید و درخواست کار در کانادا را به شکل اصولی و دقیق به اداره مهاجرت این کشور ارائه دهید! در ادامه این مطلب از وبسایت به شرایط ویزای کار کانادا میپردازیم و تمامی موضوعات مرتبط با ویزای کاری کانادا را بررسی میکنیم؛ بنابراین، اگر شما نیز علاقهمندید تا در رابطه با این موضوع اطلاعاتی را به دست آورید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
بررسی بازار کار کانادا و مشاغل موردنیاز این کشور
هنگامی که قصد مهاجرت به کشوری از طریق کار را دارید، باید شرایط بازار کار شغل خود در این کشور را بررسی کنید و شرایط شغلی خود را در این کشور بسنجید. خبر خوب در مورد فرصت شغلی کانادا این است که هر تخصصی داشته باشید، قطعاً شغلی در کانادا برای شما وجود دارد و اقتصاد پویا و نیروی کار محدود باعث شده تا یکچهارم از مشاغل این کشور در اختیار مهاجران باشد. از جمله مشاغل پررونق و موردنیاز کشور کانادا میتوان به مشاغل مهندسی، فناوری اطلاعات، مشاغل پزشکی و سلامت، مشاغل فنی و تدارکاتی، مشاغل مالی و حسابداری، مشاغل اداری، مشاغل تولیدی، مشاغل خدماتی، مشاغل فروش و بازاریابی، حقوق و وکالت، مشاغل ارتباط با مشتری و… اشاره کرد. همانطور که مشاهده کردید، شانس مهاجرت کاری کانادا بسیار زیاد است و شما میتوانید شغل تخصصی خود با درآمد مناسب را در این کشور بیابید.
شرایط مهاجرت کاری کانادا و سیستم امتیازگیری
در سیستم مهاجرت کاری کانادا، دریافت امتیازات طبق جدولهای امتیازی امری مهم و تعیینکننده است! از جمله عاملهای تعیینکننده این سیستم امتیازگیری میتوان به شرایط سنی ویزای کار کانادا (بیشترین امتیاز متعلق به رده سنی 25 الی 35 سال)، مدرک تحصیلی (مدرک لیسانس به بالا امتیاز محسوب میشود)، سابقه کار (یک سال سابقه کار به بالا) و مدرک زبان انگلیسی (جز روش مهاجرت کاری کانادا ICT، بهرهمندی از مدرک اثبات دانش زبان انگلیسی یا فرانسوی الزامی است) اشاره کرد. در این سیستم امتیازگیری در مرحله اول متقاضیان مهاجرت میبایست 67 امتیاز از 100 امتیاز را دریافت نمایند؛ اما در مرحله دوم امتیاز مشخصی وجود ندارد و امتیاز مدنظر بستگی به شرایط دوره مهاجرت متقاضی دارد.
انواع ویزای کاری کانادا
برای مهاجرت به کانادا از طریق کار و اخذ ویزای کاری کانادا، شش برنامه اصلی وجود دارد که در ادامه این بخش به شکل مفصل به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
اخذ ویزای کاری از طریق برنامه فدرال:
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه فدرال یکی از متداولترین و پرطرفدارترین روشهای مهاجرت به این کشور و اخذ ویزای کاری کانادا است. متقاضیانی که قصد اخذ ویزای کاری کانادا از طریق این برنامه را دارند، میبایست از طریق دو روش Skilled Trade (اسکیل ترید) و Skilled Worker (اسکیل ورکر) و سیستم اکسپرس انتری اقدامات لازم را انجام دهند.
Skilled Worker (اسکیل ورکر کانادا)
این برنامه اخذ ویزای کاری کانادا برای کارگران و نیروهای متخصص که قصد مهاجرت کاری به کانادا از طریق سیستم امتیازبندی و سیستم اکسپرس انتری را دارند، طراحی شده است. متقاضیانی که بتوانند از طریق این روش ویزای کاری کانادا را دریافت نمایند، موفق به اخذ اقامت دائم کانادا خواهند شد. برای استفاده از این برنامه مهاجرتی و اخذ ویزای کاری کانادا شما میبایست از حداقل یک سال سابقه کاری مرتبط، مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره ذکرشده و فرصت شغلی در سطح A، B یا 0 لیست ناک کانادا برخوردار باشید.
Skilled Trade (اسکیل ترید کانادا)
این برنامه مهاجرتی مختص نیروهای فنی و متخصص است که متقاضی شغلهای دستهبندی B هستند و برای دریافت ویزای کاری کانادا میبایست در سیستم امتیازبندی، امتیازات لازم را دریافت نمایند. متقاضیان این برنامه مهاجرتی باید دارای مدرک زبان انگلیسی یا زبان فرانسوی باشند و حداقل از دو سال سابقه کاری بهرهمند باشند. در ضمن شرط دریافت این نوع ویزای کاری کانادا بهرهمندی از جاب آفر کانادا باشند و بتوانند مدارکی دال بر تمکن مالی برای تأمین هزینههای زندگی خود در کانادا نیز ارائه دهند.
ویزای کاری کانادا از نوع خوداشتغالی:
اگر شیوه کاری شما به شکل خوداشتغالی است و شما در حوزههایی مانند ورزش، فرهنگ، هنر و… فعال هستید، میتوانید ویزای کاری کانادا از نوع خوداشتغالی را دریافت نمایید. از جمله تخصصهایی که برای اخذ ویزای کاری کانادا از نوع خوداشتغالی مورد تأیید هستند، میتوان به تخصصهای ورزشی مانند ورزشکار، مربی ورزشی، داور ورزشی، راهنما و مربی برنامههای ورزشی و… و تخصصهای فرهنگی – هنری مانند طراح، نویسنده، نقاش، عکاس و نوازنده و… اشاره کرد. البته باید توجه داشته باشید که کشور کانادا در این مورد سختگیریهای زیادی دارد و این نوع ویزای کاری را تنها به ورزشکاران، هنرمندان و فعالان هنری شاخص و معتبر در سطح جهان اعطا میکند. برای دریافت ویزای کاری کانادا از نوع خوداشتغالی، فرد متقاضی میبایست دارای دو سال سابقه کاری بهصورت مستقل و خوداشتغالی یا دو سال سابقه کاری در سطح بینالمللی باشد. ضمناً فرد متقاضی باید در سیستم امتیازگیری مهاجرت کاری کانادا، حداقل 35 امتیاز به دست آورد.
ویزای کار در کانادا پس از تحصیل:
Post Graduate Work Permit یا همان ویزای کاری کانادا PGWP، ویزایی است که به دانشجویانی اعطا میشود که پس از فارغالتحصیلی در مقاطع دیپلم به بالا و در فرصت ششماهه شغل یابی، موفق به یافتن شغلی مناسب میشوند. دانشجویانی که موفق به اخذ این ویزای کاری کانادا میشوند، میتوانند تا سقف سه سال در کانادا کار کنند و این سابقه کاری را به رزومه کاری خود اضافه کنند. ضمناً پس از پایان سه سال اقامت موقت در کانادا، این دسته از افراد میتوانند از دیگر برنامههای ویزای کاری کانادا از جمله Canadian Work Experience برای اخذ اقامت دائمی کانادا استفاده کنند و در این کشور بمانند. از جمله شرایط این برنامه ویزای کاری کانادا میتوان به گذراندن دوره تحصیلی بالای هشت ماه در کانادا، سن بالاتر از هجدهسال، داشتن ویزای تحصیلی معتبر، داشتن نامه فارغالتحصیلی شامل سرتیفیکیت، ریز نمرات و…، ارائه درخواست ویزای PGWP حداکثر تا 180 روز پس از فارغالتحصیلی و… اشاره کرد.
دریافت ویزای کاری کانادا با استفاده از جاب آفر (Job Offer):
پیشنهاد شغلی یا همان جاب آفر، پیشنهاد یک فرصت شغلی در کانادا است که توسط یک کارفرما یا صاحب کسبوکار در این کشور به متقاضی مهاجرت به کانادا داده میشود و فرد متقاضی میتواند با گرفتن پیشنهاد کار از کانادا و فراهمکردن شرایط لازم، اقدام به اخذ ویزای جاب آفر کانادا نماید. البته همانطور که اشاره شد، میتوانید از این فرصت شغلی در سیستم امتیازدهی اکسپرس انتری نیز استفاده کنید و میزان امتیازات خود را افزایش دهید! فرد متقاضی دریافت ویزای کاری کانادا و مهاجرت به این کشور برای یافتن یک فرصت شغلی و پیداکردن جاب آفر میبایست با ایرانیان مقیم کانادا تماس بگیرد و یا فرصتهای شغلی در کانادا را پیگیری کند. همانطور که اشاره کردیم، یک راه برای مهاجرت به کانادا از طریق جاب آفر، سیستم اکسپرس انتری است؛ اما راه دومی نیز وجود دارد و شما میتوانید با گرفتن ورک پرمیت یا همان مجوز کار به کانادا سفر کنید و در این کشور اقامت داشته باشید. از شرایط کلی دریافت ورک پرمیت میتوان به تماموقت بودن شغل پیشنهادی، فصلی نبودن شغل پیشنهادی، قرارداد حداقل یکساله و برخورداری یا معافیت از LMIA (نامه ارزیابی تأثیر بر بازار کار) اشاره کرد.
ویزای کاری استانی کانادا (PNP):
استانهای مختلف در کانادا باتوجهبه اجازه دولت، میتوانند بسته به نیاز خود در زمینههای مختلف مانند تحصیل، سرمایهگذاری، کاری و… مهاجر جذب کنند. برای دریافت ویزای کاری کانادا PNP، فرد متقاضی میبایست امتیازات لازم در برنامه ویزای کاری استانی کانادا را دریافت نماید. از جمله استانهایی که شرایط مناسب کاری و زندگی را برای ایرانیان فراهم کرده است، میتوان به نیوبرانزویک، ساسکاچوان و بریتیش کلمبیا اشاره کرد.
برنامه انتقال درون شرکتی ICT کانادا:
برنامه ICT این امکان را برای متقاضیان مهاجرت به کانادا فراهم کرده است که مدیران یا صاحبان کسبوکارها با انتقال کسبوکار خود به کانادا به این کشور مهاجرت نمایند. در این برنامه از مهاجرت هیچگونه محدودیتی برای فرد متقاضی وجود ندارد و فرد میتواند بدون مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی، مدرک دانشگاهی و…. و حتی بدون درنظرگرفتن محدودیت سنی و به همراه خانواده به کانادا مهاجرت کند. البته در ابتدا فرد متقاضی با استفاده از این برنامه مهاجرتی، اقامت موقت کانادا را دریافت میکند؛ اما در ادامه راه، میتواند مجوز اقامت موقت خود را به مجوز اقامت دائم تبدیل نماید.
هزینه ویزای کار کانادا
علاوه بر هزینهای که شما میبایست برای وکیل، پیگیری پرونده خود، آمادهکردن مدارک و… بپردازید، اخذ مجوز کار در کشور کانادا دارای هزینههای دولتی است که شما ملزم به پرداخت آنها هستید. از جمله هزینههای ویزای کاری کانادا میتوان به ورک پرمیت (155 دلار برای هر فرد)، ویزای خوداشتغالی (2075 دلار برای فرد متقاضی اصلی)، اکسپرس انتری (1325 دلار برای فرد متقاضی)، هزینه انگشتنگاری (85 دلار برای هر فرد) و… اشاره کرد؛ البته باید در نظر داشته باشید که هزینههای دیگری نیز ممکن است در روند کار وجود داشته باشد که در این لیست به آنها اشاره نکرده باشیم.
سخن پایانی
در این مطلب به این نتیجه رسیدیم که برخلاف اظهارنظرهای غیرتخصصی، در صورت بهرهمندی از مشاورههای حرفهای و دقیق، امکان اخذ ویزای کاری کانادا وجود دارد و شما میتوانید از طریق کار به کشور مترقی، پیشرفته و مرفه کانادا مهاجرت کنید. ما آماده هستیم تا همراه و همگام شما در مسیر اخذ ویزای کاری کانادا گام برداریم و بر اساس شرایط شما، فرصت مهاجرت کاری به این کشور را فراهم سازیم. خدمات اخذ ویزای کاری کانادا تضمینی و قطعی میتواند شما را به خواستهتان برساند و مهاجرت به کانادا را در نهایت سادگی به شما هدیه دهد؛ بنابراین، فرصت را از دست ندهید و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای کاری کانادا با شمارههای موجود بر روی وبسایت تماس حاصل فرمایید. در پایان امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و پاسخ سؤالات خود را دریافت کرده باشید.