خوش آمدید، ممنون بابت انتخاب درستتون ...
0

آمریکا

فهرست مطالب

آمریکا

کشور ایالات متحده آمریکا که امروزه از آن به‌عنوان “سرزمین فرصت‌ها” یاد می‌شود، از 50 ایالت و 5 قلمرو تشکیل شده و دارای تنوع نژاد بسیار زیادی است. این کشور با برخورداری از 334 میلیون نفر جمعیت، سومین کشور پرجمعیت دنیا و یکی از بهترین مقاصد مهاجرت در جهان است. افرادی که علاقه‌مند به مهاجرت به این کشور هستند، می‌بایست از ویزای آمریکا برخوردار باشند تا بتوانند برای زندگی، تحصیل، کار و… به این کشور مهاجرت کنند. ایرانیان نیز از این قاعده مستثنی نیستند و برای ورود به خاک آمریکا باید ویزای این کشور را دریافت نمایند؛ اما موضوع مهم در مورد ویزای آمریکا برای ایرانیان این است که به دلیل نبود سفارت ایران در این کشور، اخذ ویزای آمریکا کمی سخت‌تر از حالت عادی است و ایرانی‌ها برای رفع مشکلات و پیگیری اخذ ویزا می‌بایست به کشور ثالثی سفر کنند. در این مطلب از سایت بنا داریم تا به بررسی انواع ویزای آمریکا بپردازیم و شرایط اخذ آن را مورد بررسی قرار دهیم؛ بنابراین، اگر شما نیز علاقه‌مندید تا در مورد شرایط اخذ ویزای آمریکا اطلاعاتی را به دست آورید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

اخذ ویزای آمریکا

مسافران و اتباع سایر کشورها برای ورود، سفر و ساکن شدن در کشور ایالات متحده آمریکا نیاز به اخذ ویزای آمریکا دارند و می‌بایست ویزای خود را از سفارت‌های این کشور در کشور مبدأ خود یا کشور ثالث اخذ نمایند. شما نیز به‌عنوان فردی با تابعیت برای سفر، تحصیل، کار و اقامت در سرزمین فرصت‌ها می‌بایست ویزای آمریکا را اخذ نمایید و برای این کار می‌بایست از شرایط اخذ ویزای آمریکا و مدارک لازم آن اطلاع یابید. ویزای آمریکا به‌عنوان یک تمبر به گذرنامه شما به‌عنوان فرد متقاضی الصاق می‌شود و شما می‌توانید با به دست‌داشتن گذرنامه خود به همراه این تمبر، به این کشور وارد شوید؛ البته باید توجه داشته باشید که برخورداری از این تمبر به معنای مجوز صددرصدی ورود به آمریکا نیست و نهادی‌های امنیتی آمریکا مانند وزارت امنیت میهن آمریکا (DHS) و اداره گمرک و حفاظت مرز ایالات متحده آمریکا (CBP) نیز در این مورد دارای اختیار هستند. شما می‌توانید برای موقعیت‌های کار و سرمایه‌گذاری، تحصیل، سفر و اقامت کوتاه‌مدت، پیوستن به اعضای خانواده خود که مقیم این کشور هستند، اقامت دائمی و پناهندگی درخواست ویزای آمریکا نمایید. در ادامه این مطلب از وب‌سایت به بررسی شرایط اخذ انواع ویزای آمریکا می‌پردازیم..

انواع ویزای آمریکا

همان‌طور که اشاره شد، شما می‌توانید برای موقعیت‌های مختلفی به آمریکا سفر کنید و یا مقیم این کشور شوید؛ اما پیش از همه این موضوعات، شما می‌بایست از شرایط انواع ویزاهای آمریکا مطلع شوید و شرایط خود را با نوع ویزای موردنظر تطبیق دهید. انواع ویزای آمریکا به شرح زیر است:

 

ویزای تنوع نژادی آمریکا یا همان لاتاری:

ویزای تنوع نژادی آمریکا (DV Program) یا همان لاتاری آمریکا، ویزایی است که از طریق قرعه‌کشی سالانه در اختیار 50 هزار نفر از افراد متقاضی قرار می‌گیرد و برندگان این قرعه‌کشی می‌توانند از طریق پردازش کنسولی، ویزای مهاجرت به این کشور را دریافت نمایند. از جمله شرایط دریافت این نوع ویزای آمریکا می‌بایست به تابعیت کشورهای مجاز (لیست کشورهای مجاز هرساله اعلام می‌شود)، بهره‌مندی از دیپلم ۱۲ساله و برخورداری از پاسپورت معتبر برای خود متقاضی اشاره کرد. زیر مجموعه‌های فرد متقاضی شامل همسر و فرزندان زیر بیست و یک سال می‌توانند بدون بهره‌مندی از پاسپورت در لاتاری شرکت نمایند.

ویزای توریستی آمریکا:

آمریکا علاوه بر رفاه اجتماعی و پیشرفت‌های جالب تکنولوژی در آن، از طبیعت و مکان‌های گردشگری جذاب و دیدنی بسیاری برخوردار است و مقصد محبوبی برای گردشگران جهانی است. این کشور نمادهای زیبا و مناظر دیدنی را در خود جای‌داده است و سالانه از میلیون‌ها گردشگر میزبانی می‌کند. ویزای توریستی آمریکا با نام ویزای آمریکا (B1/B2) شناخته می‌شود. ویزای آمریکا B1 به جهت کار موقت در این کشور و ویزای آمریکا B2 برای معالجه یا گردشگری به کسانی که قصد سفر به این کشور را دارند، اعطا می‌شود. این دو ویزای کار و تفریح که هر دو موقت هستند، به شکل ترکیبی (B1/B2) برای متقاضیان صادر می‌شود. مدارک لازم برای اخذ ویزای آمریکا (B1/B2) عبارت‌اند از: فرم الکترونیکی ویزای غیر مهاجرتی (DS-160)، عکس جدید (51*51 mm)، رسید پرداخت هزینه 160 دلاری ویزای آمریکا و گذرنامه معتبر دارای شش ماه اعتبار.

 

فرایند دریافت ویزای توریستی آمریکا به شرح زیر است:

  • تکمیل فرم الکترونیکی ویزا غیر مهاجرتی (DS-160)
  • پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • برنامه‌ریزی قرار ملاقات (موارد لازم جهت قرار ملاقات: شماره رسید هزینه ویزا، شماره بارکد ده رقمی از صفحه تأیید DS-160 و شماره گذرنامه)
  •  

نکات ویزای توریستی آمریکا

برای اخذ ویزای آمریکا B1/B2 ممکن است مأمورین کنسولگری آمریکا در مورد اهداف، وضعیت خانواده، برنامه شما برای سفر به آمریکا و… سؤالاتی را مطرح نمایند و وضعیت شما را مورد بررسی قرار دهند. نکته بسیار مهم در مورد این پرس‌وجو و تعیین وضعیت این است که صادق باشید و تقلب نکنید!

علاوه بر مدارک ذکرشده، می‌بایست مواردی مانند برنامه سفر خود، سوابق کیفری، مدارک تمکن مالی، مدارک کاری خود در کشور آمریکا (در صورت مهاجرت کاری) و میزان درآمد و مدت قرارداد و… خود را به کنسولگری آمریکا تحویل دهید. ممکن است مدارک دیگری نیز بنا بر وضعیت کاری، تحصیلی، معالجه، بازدید از اقوام و… از شما خواسته شود.

ویزای تحصیلی آمریکا

نوع دانشگاه، مدرسه یا دانشکده که قصد حضور در آن را دارید، تعیین می‌کند که ویزای آمریکا شما در تایپ F، M یا B قرار بگیرد. دانشگاه‌ها و کالج‌ها، دبیرستان، دبستان خصوصی، مدارس علوم دینی، دانشکده‌های هنر زیبا، کالج‌های مربوط به زبان در تایپ ویزای F1، تحصیل افراد وابسته به دارندگان ویزای آمریکا F1، ویزای F2 و مؤسسه‌های حرفه‌ای یا غیرحرفه‌ای نیز در تایپ M1 قرار می‌گیرند. برای شرکت در دوره‌های کوتاه‌مدت مطالعاتی نیز باید ویزای آمریکا B را دریافت نمایید. ضمناً برای ثبت‌نام در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا می‌بایست تأیید برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران (SEVP) را اخذ نمایید.

از جمله مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیل آمریکا می‌توان به گذرنامه معتبر با حداقل شش ماه اعتبار، پذیرش‌نامه دانشگاه، رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا، عکس پاسپورت، تأییدیه فرم درخواست ویزای DS-160، مدارک تحصیلی مانند کارنامه، معدل، ریز نمرات، مدرک تحصیلی و مدرک اثبات تمکن مالی اشاره کرد.

ویزای کار آمریکا

افراد متقاضی ویزای کار آمریکا می‌بایست دارای سه شرط، برخورداری از پیشنهاد شغلی در ایالات متحده، دادخواست تأییدشده توسط خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) و تأیید مجوز کار توسط وزارت کار (DOL) باشند. اگر حتی یکی از این سه شرط را نداشته باشید، امکان صدور ویزای آمریکا برای شما وجود نخواهد داشت.

مدارک لازم برای اخذ ویزای کار آمریکا به شرح زیر است:

  • گذرنامه معتبر با حداقل شش ماه اعتبار
  • عکس پاسپورت
  • شماره رسید تأییدیه کارفرمای شما در ایالات متحده (I-129)
  • تکمیل کردن اطلاعات صفحه تأیید درخواست ویزای غیر مهاجرتی (DS-160)
  • رسید پرداخت هزینه درخواست ویزای آمریکا
  • درصورتی‌که متقاضی ویزای L (ویزای ترانسفر داخل شرکتی) هستید، می‌بایست فرم I-129S را تکمیل کرده باشید.
  • مدرکی دال بر بازگشت به کشور خود پس از پایان کار که می‌تواند شامل مواردی مانند ارسال وضعیت اقتصادی خود، اثبات روابط خانوادگی شما، برنامه کاری، برنامه‌های بلندمدت (در صورت لزوم) و تعیین مدت اقامت باشد.
  •  

ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا

ویزای سرمایه‌گذاری آمریکا به دسته ویزای سرمایه‌گذاری E-2 و ویزای سرمایه‌گذاری EB-5 تقسیم می‌شود. ویزای سرمایه‌گذاری E-2 مختص سرمایه‌گذاری اشتراکی با کشور ایالات متحده است و از آن جایی که کشور ما قراردادی برای همکاری با کشور آمریکا ندارد، ایرانیان محدودیت‌های زیادی برای این همکاری دارند و برای دریافت این نوع ویزای آمریکا، ابتدا می‌بایست تبعه یک کشور ثالث مانند ترکیه شوند و سپس برای این نوع ویزای آمریکا اقدام کنند. حداقل هزینه‌ای که باید برای این سرمایه‌گذاری صرف کنید، 120 هزار دلار است. ویزای سرمایه‌گذاری EB-5 مختص مشاغلی است که حداقل ده شغل تمام‌وقت برای کارگران آمریکایی ایجاد کند و اگر متقاضی بتواند ایجاد شغل را اثبات نماید، می‌تواند گرین کارت ایالات متحده را اخذ کند و در نهایت به اقامت دائمی این کشور دست یابد.

 

ویزای بازدیدکننده مبادله‌ای آمریکا

ویزای بازدیدکننده مبادله‌ای آمریکا که به آن ویزای J1 آمریکا نیز گفته می‌شود، نوعی از ویزاهای غیر مهاجرتی است که برای کسانی که با هدف گسترش علم و تبادل علم به آمریکا سفر می‌کنند، توسط اداره مهاجرت آمریکا در نظر گرفته می‌شود. نکته مهم در مورد ویزای بازدیدکننده مبادله‌ای آمریکا این است که شما می‌بایست از شرایط اخذ ویزا از جمله برخورداری از معیارهای لازم، تسلط به زبان انگلیسی و دریافت دعوت‌نامه از یک نهاد علمی مانند دانشگاه برخوردار باشید. از جمله مدارک لازم برای دریافت ویزای بازدیدکننده آمریکا می‌توان به گذرنامه معتبر با حداقل شش ماه اعتبار، تکمیل فرم درخواست ویزای مبادله‌ای (DS-160)، پرداخت هزینه‌های کنسولگری، اثبات تمکن مالی، توصیه‌نامه، انگیزه‌نامه و عکس پاسپورت اشاره کرد. این نوع ویزای آمریکا برای شخص متقاضی و افراد همراه ایشان صادر می‌شود و این گروه از افراد می‌بایست بر اساس برنامه ارائه‌شده خود عمل کنند و در پایان این برنامه، کشور آمریکا را ترک نمایند.

سایر انواع ویزای آمریکا

از دیگر انواع ویزای آمریکا می‌توان به ویزای ترانزیت و خدمه آمریکا، ویزای قربانیان جرم و قاچاق انسان آمریکا، ویزاهای نامزدی و ازدواج آمریکا، ویزاهای نسبی و خانوادگی، ویزاهای دیپلماتیک و رسمی آمریکا و… اشاره کرد. درصورتی‌که علاقه‌مند به دریافت اطلاعات در این مورد هستید، می‌توانید با شماره‌های که بر روی وب‌سایت درج شده است، تماس حاصل فرمایید.

سخن پایانی

در این مطلب از وب‌سایت تلاش شد تا شما را با تمام انواع ویزای آمریکا آشنا کنیم و شما عزیزان بتوانید اطلاعات مفیدی را در مورد شرایط اخذ ویزای آمریکا و مدارک لازم برای آن به دست آورید. شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در مورد سفر یا مهاجرت به کشور ایالات متحده با کارشناسان تماس حاصل فرمایید. در پایان امید است که این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *